REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон завдав ще одного удару по політиці президента США Дональда Трампа щодо зміни клімату - цього разу за підтримки зірки Голлівуду Арнольда Шварценеггера, разом з яким французький президент записав відеоролик, передає Бі-бі-сі.

Читайте такожМакрон розкритикував рішення Трампа про вихід із кліматичної угодиМакрон різко критикував рішення президента США про вихід з Паризької кліматичної угоди 2015 року.

На початку червня в соцмережах стало дуже популярним гасло Макрона "Зробимо нашу планету знову великою!", в якому французький лідер обіграв головне гасло президентської кампанії Трампа "Зробимо Америку знову великою!" і закріпив за собою репутацію "анти-Трампа".

Менш ніж за 24 години його гасло "Зробимо нашу планету знову великою" ретвітнули понад 140 тис. разів, що залишило далеко позаду попереднього власника рекорду - телеведучого Сіріла Хануну.

У новому відеоролику до заяви Макрона приєднується легенда Голлівуду Арнольд Шварценеггер.

У розміщеному в соцмережах 10-секундному кліпі знаменитий кіноактор і колишній губернатор Каліфорнії заявляє, що для нього "справжня честь" зустрітися з Макроном, і що вони будуть "працювати разом заради чистої енергії майбутнього".

У квітні 2017 року Арнольд Шварценеггер отримав французький орден Почесного легіону в знак визнання його природоохоронної діяльності. На церемонії вручення ордена він заявив: "Ми влаштували безлад, і тепер нам потрібно його позбутися ... неважливо, хто зараз президент".