Корабель, на якому вчені висунулися в експедицию / фото Університет Манітоби

Університет Манітоби цього тижня змушений був перервати дослідження змін клімату через несподівані ускладнення, пов'язані із зміною клімату. Про це повідомляє IFLScience.

Читайте такожСША можуть знову приєднатися до Паризької кліматичної угоди по закінченню президентства Трампа - NYTКоманда вчених була на борту канадського дослідницького криголама "CCGS Амундсен", коли той зіткнувся з небезпечним і несподіваним потоком льоду, що рухається на південь. Лід викликав серйозні проблеми з безпекою і затримував дослідження Гудзонової затоки настільки, що об'єктів дослідження вже неможливо було досягти.

"Враховуючи важкі льодові умови і зростаючу необхідність у пошуково-рятувальній операції, ми вирішили скасувати місію. Другий тиждень затримки означав б, що наших дослідницьких цілей просто не можливо безпечно досягнути", - йдеться в заяві наукового керівника експедиції доктора Девіда Барбера.

Відео дня

Команда зі 40 науковців з п'яти університетів Канади виявила, що потік льоду рухається з Арктики. Дослідники вважають, що зміна клімату збільшує мобільність арктичного морського льоду і що такі важкі умови, як ці, стануть набагато більш поширеними.