REUTERS

Президент Європейської Комісії (ЄК) Жан-Клод Юнкер прогнозує появу сотень мільйонів біженців у світі в через невиконання країнами умов Паризької кліматичної угоди.

Про це він заявив у середу, 14 червня, виступаючи у Європарламенті в Стразбурзі, передає Deutsche Welle.

"Якщо ми зараз ігноруватимемо домовленості в рамках Паризької угоди, до 2050 року ми матимемо до 250 мільйонів кліматичних біженців, які стануть на шлях утечі", - заявив він.

Відео дня

Читайте такожМеркель закликала світ об'єднати зусилля для збереження довкілля

Нагадаємо, Паризька кліматична угода визначає план заходів країн усього світу з метою відвернути драматичні наслідки зміни клімату шляхом стримування глобального потепління.

Для глобального застосування положень угоди потрібна була ратифікація 55 країн, відповідальних за щонайменше 55 відсотків світових викидів шкідливих газів. 4 листопада 2016 року Паризька кліматична угода набула чинності

Усі учасники домовленості мають визначати цілі зниження викидів, технологічного переозброєння і адаптації до зміни клімату на національному рівні.

Утім, реалістичність виконання поставлених задач викликає дедалі більше сумнівів у колах політиків і експертів. Особливо після того, як нещодавно президент Сполучених Штатів Америки, чия економіка відповідальна за значну частку шкідливих викидів в атмосферу в світі, Дональд Трамп оголосив про вихід країни з Паризької кліматичної угоди. За його твердженням, вона завдає шкоди економіці США.