Минулого тижня Трамп заявив, що угода не вигідна США / скрнішот

У США сім найбільших штатів країни заявили, що попри рішення президента про вихід із Паризької кліматичної угоди, будуть і надалі виконувати її умови. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Задній хід щодо порятунку планети від глобального потепління Білий дім дав минулої п'ятниці. Тоді президент Дональд Трамп заявив, що ухвалена 2 роки тому угода, яка мала на меті скоротити викиди, не вигідна США.

Читайте такожСША зможуть вийти з Паризької кліматичної угоди тільки в 2020 році

Таке рішення також засудили світові лідери.

Крім того, через таке рішення Трампа, йде у відставку і посол США у Китаї Девід Ренк. Він мав офіційно повідомити китайський уряд про ухвалу Білого дому, але відмовився це зробити та полишив дипломатичну службу.

Як повідомляв УНІАН раніше,  глава Агенції з захисту довкілля США Скотт Прюїтт відповів на міжнародну критику щодо виходу країни з Паризької кліматичної угоди. Прюїтт заявив, що Америці "немає, за що перепрошувати".

"Світ аплодував, коли ми долучилися до Паризької угоди. Знаєте чому? Я думаю, вони аплодували, бо знали, що це буде шкідливо для нашої країни", - заявив Прюїтт.

Він додав, що кліматична угода слугувала би своєрідним "кайданом" для американської економіки, і що США уже "зробили значні кроки для зменшення карбонового сліду".