REUTERS

Президент Дональд Трамп вірить, що клімат змінюється, і це частково пов'язано з забрудненням навколишнього середовища людиною, заявила представник США в ООН Ніккі Хейлі в суботньому інтерв'ю телеканалу CNN.

Президент усвідомлює відповідальність Сполучених Штатів і має план дій, додала вона, передає Русская служба BBC.

1 червня Дональд Трамп оголосив про вихід Америки з Паризької угоди по клімату. Таким чином, кількість країн, не охоплених нею, збільшилася до трьох (США, Сирія і Нікарагуа).

Відео дня

Під час передвиборної кампанії Трамп зазначав, що вважає глобальне потепління міфом. Але у своїй заяві в четвер він не говорив, що вірить у небезпеку кліматичних змін та їх рукотворну природу, чи ні, а назвав причини інтереси американської економіки.

"Світ аплодував, коли ми приєдналися до угоди, і знаєте чому? Тому що вона ставить нашу країну у невигідне становище", - заявив раніше директор федерального агентства по захисту навколишнього середовища Скотт Прюітт.

Трамп також висловлював думку, що Паризька угода пред'являє несправедливо високі вимоги до Америки у порівнянні з іншими великими емітентами парникових газів, насамперед Китаю та Індії.

Ніккі Хейлі наполягала на тому, що США продовжать боротьбу за навколишнє середовище, але так, як самі вважають можливим і необхідним.

"Те, що ми вийшли з цього клубу, не означає, що екологія нас більше не хвилює, - заявила вона CNN. - Президент з усією рішучістю прагне до того, щоб у нас були чисте повітря і чиста вода, і щоб Америка залишалася моральним компасом для всього світу в екологічних питаннях".