wikimedia.org

Глава Агенції з захисту довкілля США Скотт Прюїтт відповів на міжнародну критику щодо виходу країни з Паризької кліматичної угоди. Прюїтт заявив, що Америці "немає, за що перепрошувати". Про це повідомляє DW.

"Світ аплодував, коли ми долучилися до Паризької угоди. Знаєте чому? Я думаю, вони аплодували, бо знали, що це буде шкідливо для нашої країни", - заявив Прюїтт.

Читайте такожВихід США з Паризької угоди: Обама сподівається, що бізнес не підтримає рішення Трампа

Відео дня

Він додав, що кліматична угода слугувала би своєрідним "кайданом" для американської економіки, і що США уже "зробили значні кроки для зменшення карбонового сліду".

Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер відмовився відповідати на численні запитання щодо кліматичної угоди в ході прес-конференції.

Як повідомляв УНІАН, 1 червня президент США Дональд Трамп оголосив про вихід країни з Паризького угоди про протидію глобальному потеплінню. Трамп також заявив, що може «переукласти більш вигідну угоду для США». Угода була підписана в Парижі 22 квітня 2015 десятками держав, які є основними забруднювачами атмосфери парниковими газами.

Вона набула чинності 4 листопада 2016. США стануть третьою країною після Сирії та Нікарагуа, які відмовились від участі в угоді про клімат.