Ангела Меркель / REUTERS

Канцлер Німеччини Анґела Меркель висловила жаль через оголошення президентом США Дональдом Трампом про вихід США з угоди про зміну клімату, ухваленої в Парижі у 2015 році, і закликала світ об'єднати зусилля для збереження довкілля. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Як заявила Меркель, рішення Трампа не стане на заваді зусиллям, що докладаються Німеччиною у справі захисту довкілля.

"Паризька кліматична угода необхідна, щоб зберегти світ", - наголосила вона.

Відео дня

Як сказала Меркель, "не можна звертати з того шляху, який розпочався підписанням Кіотського протоколу та був продовжений Паризькою кліматичною угодою".

Читайте такожМакрон розкритикував рішення Трампа про вихід із кліматичної угоди

Цей договір, заявила Меркель, залишиться фундаментом, на який спиратиметься світове співтовариство у спробах боротьби проти глобального потепління. За її словами, рішення адміністрації США не вплине на рішучість тих, хто відчуває зобов'язання захистити Землю.

"Я звертаюсь до всіх, хто не байдужий до майбутнього нашої планети: ми повинні об'єднати зусилля й далі йти обраним нами шляхом, який завершиться перемогою", - сказала Меркель.

Як повідомляв УНІАН, Трамп оголосив про вихід США з Паризької кліматичної угоди. Він стверджує, що чинна Паризька угода заподіє шкоду США та встановить "обтяжливі обмеження на енергію", які матимуть негативний вплив на економічний зріст, і особливо на підприємства обробної промисловості. На його переконання, зниження викидів парникових газів призведе до втрати Америкою близько 3 трлн доларів валового внутрішнього продукту та спричинить закриття 6,5 млн робочих місць у промисловості.

У свою чергу президент Франції Еммануель Макрон назвав рішення Трампа справжньою помилкою.

Читайте такожВихід США з Паризької угоди: Обама сподівається, що бізнес не підтримає рішення Трампа

Угоду про зміну клімату було укладено 12 грудня 2015 року на Конференції ООН стосовно глобальних кліматичних змін. 22 квітня 2016 року у Нью-Йорку документ підписали 175 країн, серед яких і Україна. Угодою передбачено зобов'язання з обмеження викидів парникових газів з метою запобігання підвищенню температури повітря на планеті до кінця ХХІ століття у межах двох градусів за Цельсієм порівняно з рівнем доіндустріальної епохи.