REUTERS

Засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск оголосив про вихід з експертних рад при президенті США Дональді Трампі. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

"Я йду з президентських рад. Зміна клімату - це реальність. Вихід з Паризької угоди – погане рішення для Америки і всього світу", - повідомив Маск.

Читайте такожТрамп пообіцяв повернути робочі місця нафтовикам, вугільникам і газовикам США

Відео дня

Також, про свій вихід з експертних рад при президенті США заявив глава The Walt Disney Company Роберт Ігер.

REUTERS

За його словами, він пішов на цей крок "з принципових міркувань" по причині виходу США з Паризької угоди по клімату.

Як повідомляв УНІАН, президент США Дональд Трамп оголосив, що Сполучені Штати виходять з Паризької угоди про клімат, укладеної в 2015 році.

При цьому Трамп заявив, що Вашингтон почне нові переговори про укладення угоди по клімату на умовах, більш справедливих і вигідних для Сполучених Штатів.

Нагадаємо, напередодні засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск повідомив, що залишить експертні ради при президенті США Дональді Трампі, якщо той прийме рішення про вихід з Паризької кліматичної угоди.

Як повідомляв УНІАН, угоду про зміну клімату уклали 12 грудня 2015 на Конференції ООН з глобальним кліматичним змінам. 22 квітня 2016 в Нью-Йорку документ підписали 175 країн, серед яких і Україна.

Угодою передбачені зобов'язання щодо обмеження викидів парникових газів з метою запобігання підвищення температури повітря на планеті до кінця XXI століття в межах двох градусів за Цельсієм порівняно з рівнем доіндустріальної епохи.

Читайте такожАмериканський мільярдер заявив про намір боротися з політикою Трампа щодо клімату

Під час минулорічної виборчої кампанії Трамп погрожував виходом США з Паризької угоди, яка набрала чинності за чотири дні до обрання його президентом.

Світові лідери в розмовах з Трампом, і зокрема президент Франції Еммануель Макрон, закликали американського президента не приймати поспішних рішень по Паризькій угоді про зміну клімату.

За повідомленнями джерел Reuters, в рамках саміту "Великої сімки", що проходив 26-27 травня в італійському Таорміні на Сицилії, країнам вдалося знайти спільну мову щодо кліматичних змін. У підсумковому комюніке буде зазначено, що шість з семи країн підтримують Паризьку угоду. У той же час відзначається, що Сполученим Штатам надано більше часу, щоб прийняти рішення про їх позиції з цього питання.