REUTERS

Засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск повідомив, що залишить експертні ради при президентові США Дональді Трампі, якщо той прийме рішення про вихід із Паризької угоди по клімату.

За словами Маска, він «зробив усе, що міг», щоб донести до Трампа рекомендацію не виходити з угоди.

Читайте такожОбама заявив про повернення на міжнародну арену для боротьби зі змінами клімату

Відео дня

Відповідаючи на питання, що він зробить, якщо Трамп прийме протилежне рішення, Маск написав, що у нього «не буде іншого виходу», крім як залишити експертні ради при президенті.

Як пише Медуза, Маск входить до складу двох рад при Трампі за участі голів найбільших американських компаній. Одна із них займається питаннями бізнесу та економіки, інша присвячена створенню робочих місць.

Нагадаємо, Дональд Трамп пообіцяв наступного тижня оголосити, чи залишаться США в Паризькій угоді зі зміни клімату.

Видання CNN посилаючись на джерела написало, що Дональд Трамп все ж має намір вивести США з Паризької угоди про зміну клімату. Як зазначає видання, це рішення призведе до істотного розриву у зовнішньополітичних стосунках майже з кожною країною на Землі і стане серйозним відкатом від зусиль колишньої адміністрації Барака Обами у питаннях кліматичних змін.

Як повідомляв УНІАН, угоду про зміну клімату уклали 12 грудня 2015 на Конференції ООН з глобальним кліматичним змінам. 22 квітня 2016 в Нью-Йорку документ підписали 175 країн, серед яких і Україна.

Угодою передбачені зобов'язання щодо обмеження викидів парникових газів з метою запобігання підвищення температури повітря на планеті до кінця XXI століття в межах двох градусів за Цельсієм порівняно з рівнем доіндустріальної епохи.

Читайте такожАмериканський мільярдер заявив про намір боротися з політикою Трампа щодо клімату

Під час минулорічної виборчої кампанії Трамп погрожував виходом США з Паризької угоди, яка набрала чинності за чотири дні до обрання його президентом.

Світові лідери в розмовах з Трампом, і зокрема президент Франції Еммануель Макрон, закликали американського президента не приймати поспішних рішень по Паризькій угоді про зміну клімату.

За повідомленнями джерел Reuters, в рамках саміту "Великої сімки", що проходив 26-27 травня в італійському Таорміні на Сицилії, країнам вдалося знайти спільну мову щодо кліматичних змін. У підсумковому комюніке буде зазначено, що шість з семи країн підтримують Паризьку угоду. У той же час відзначається, що Сполученим Штатам надано більше часу, щоб прийняти рішення про їх позиції з цього питання.