Дональд Трамп / REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявляє, що наступного тижня визначиться щодо Паризької угоди про зміни клімату. Про це він написав у Twitter.

Читайте такожДонька та зять Трампа змінили його позицію щодо Паризької кліматичної угоди - WSJ

"Я прийму остаточне рішення щодо Паризької угоди наступного тижня", - заявив Трамп.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, угоду про зміни клімату уклали 12 грудня 2015 року на Конференції ООН стосовно глобальних кліматичних змін. 22 квітня 2016 року у Нью-Йорку документ підписали 175 країн, серед яких і Україна.

Угодою передбачено зобов'язання з обмеження викидів парникових газів з метою запобігання підвищенню температури повітря на планеті до кінця ХХІ століття у межах двох градусів за Цельсієм порівняно з рівнем доіндустріальної епохи.

Під час минулорічної виборчої кампанії Трамп погрожував виходом США з Паризької угоди, що набула чинності за чотири дні до обрання його президентом.

Світові лідери у розмовах з Трампом, і зокрема президент Франції Еммануель Макрон, закликали американського президента не приймати поспішних рішень щодо Паризької угоди про зміни клімату.

За повідомленнями джерел Reuters, в рамках саміту "Великої сімки", що відбувається 26-27 травня в італійській Таорміні на Сицилії, країнам вдалося знайти спільну мову стосовно кліматичних змін. У підсумковому комюніке буде відзначено, що шість із семи країн підтримують Паризьку угоду. Водночас відзначається, що Сполученим Штатам буде надано більше часу, щоб прийняти рішення щодо їх позиції з цього питання.