Ілюстрація REUTERS

Сьогодні, у Міжнародний день захисту клімату, українська делегація бере активну участь у конференції ООН зі зміни клімату (Бонн, ФРН), на якій експерти з майже 200 країн напрацьовують книгу правил та процедур «Паризької угоди».

Читайте такожЧерез глобальне потепління планета влаштовує людству глобальні катастрофи

Про це повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Відео дня

За словами міністра екології Остапа Семерака, на конференції також обговорюється питання подальшого впровадження Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату та Кіотського протоколу.

«2016 рік назавжди змінив кліматичну політику світу. Підписавши і ратифікувавши Паризьку угоду, ми показали усьому світові, що наша держава готова разом із міжнародною спільнотою боротися зі зміною клімату. Україна як країна-лідер серед підписантів нині активно відстоює інтереси нашої держави в переговорному процесі. Правильна кліматична політика не лише сприятиме переходу від вуглецевої моделі розвитку до низьковуглецевої, а стимулюватиме запровадженню нових технологій, модернізації виробництва та росту економіки»,- зазначив Семерак.

У міністерстві нагадали, що в грудні 2016 року розпорядженням Кабінету міністрів було схвалено Концепцію реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року, яка стала першим цілісним нормативним документом, спрямованим на вдосконалення і систематизацію поточної політики у сфері зміни клімату. Документом передбачається розробка двох стратегій: Стратегії низьковуглецевого розвитку та Стратегії адаптації до зміни клімату.

Наразі розроблено проект плану реалізації концепції та ведеться робота з підготовки Стратегії низьковуглецевого розвитку.

Як повідомляв УНІАН, угоду про зміну клімату уклали 12 грудня 2015 року на Конференції ООН із проблем глобальних змін клімату. 22 квітня 2016 року у Нью-Йорку документ підписали 175 країн, серед них і Україна.

Верховна Рада України ухвалила закон “Про ратифікацію Паризької угоди” 14 липня 2016 року, а 1 серпня 2016 року президент Петро Порошенко його підписав.

Угода передбачає зобов'язання з обмеження викидів парникових газів з метою стримання підвищення температури повітря на планеті до кінця ХХІ століття у межах двох градусів за Цельсієм порівняно з рівнем доіндустріальної епохи.