REUTERS

Про це вчора, 5 жовтня, оголосив Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, передає Центр новин ООН.

Зазначається, що 5 жовтня до кола його учасників приєдналися Канада, Болівія, Непал, Європейський союз і ряд країн ЄС. Напередодні серед держав, що ратифікували угоду, з'явилася Нова Зеландія.

Читайте такожЄвропарламент ратифікував Паризьку угоду по клімату

Відео дня

"Я радий повідомити, що сьогодні було досягнуто другу і останню умову, необхідну для вступу Паризької угоди в законну силу. Угода набуде чинності 4 листопада 2016 року", - йдеться у заяві Пан Гі Муна.

Згідно з прикінцевими положеннями Угоди, вона набуде чинності на тридцятий день після того, як його ратифікують щонайменше 55 країн, на які припадає у сукупності, як мінімум, 55 відсотків глобальних викидів парникових газів.

В цілому на сьогоднішній день учасниками Паризької угоди є 73 країни і ЄС як регіональна організація.

Читайте такожІндія ратифікувала Паризький договір по клімату

Глава ООН закликав усі уряду та представників приватного сектору домагатися реалізації положень нового Договору, прийняти термінові заходи, спрямовані на скорочення емісій парникових газів, а також надавати підтримку найбільш вразливим громадам у справі адаптації до неминучих наслідків зміни клімату.

Пан Гі Мун підкреслив, що рішуча міжнародна підтримка Паризької угоди відображає консенсус урядів щодо необхідності зміцнювати міжнародне співробітництво в боротьбі з глобальним потеплінням .

Глава ООН нагадав, що в останні 10 років він докладав всі необхідні зусилля для активізації міжнародного протистояння зміні клімату.

Генеральний секретар ООН закликав держави, які ще не ратифікували Паризьку угоду, приєднатися до кола його учасників найближчим часом. Він нагадав, що в листопаді в Марракеші, Марокко, пройде 22-я Конференція країн–учасниць Рамкової конвенції ООН з питань зміни клімату.