Индия присоединится к соглашению по климату / REUTERS

У неділю, 2 жовтня, ратифікаційну грамоту до цього документа передасть Індія, повідомляє Центр новин ООН.

30 вересня рішення про приєднання до документа буде обговорюватися на зустрічі міністрів ЄС, відповідальних за питання екології.

Про це сьогодні на прес-конференції для журналістів повідомили Спеціальний посланник Генерального секретаря ООН по Цілям сталого розвитку на період до 2030 Девід Набарро і директор Допоміжної групи зі зміни клімату Селвін Харт.

Відео дня

Читайте також60 держав стали учасниками Паризької угоди по клімату, в тому числі Україна

Вони нагадали, що в ході спеціального заходу, проведеного «на полях» 71-й сесії Генеральної Асамблеї ООН було передано велику кількість документів держав-членів ООН про приєднання до Паризького угоди по клімату.

Документ був прийнятий в грудні минулого року в Парижі на 21-й Конференції країн-учасниць Рамкової конвенції ООН з питань зміни клімату. Він покликаний прокласти шлях до низьковуглецевого і екологічно сталого майбутнього. В угоді міститься обіцянка утримати підвищення глобальної температури на рівні 1,5 градусів Цельсія.

Девід Набарро нагадав, що Паризьке угода набере чинності на тридцятий день після того, як його ратифікують щонайменше 55 країн, на які припадає у сукупності, як мінімум, 55% викидів парникових газів у світі. Він висловив надію, що вже в найближчі дні це вдасться здійснити.

На сьогоднішній день 61 держава приєдналась до Паризького угоди, в тому числі - Україна. На ці країни припадає більше 47,79% викидів парникових газів.

"У неділю, 2 жовтня, в день народження Махатми Ганді, свою ратифікаційну грамоту до Паризького угоди передасть Індія", - сказав Набарро. Він зазначив, що на Індію припадає 4,1% викидів парникових газів.

"Таким чином, ми наближаємося до моменту вступу Паризького угоди в законну силу", - заявив Спеціальний посланник Генерального секретаря ООН, зазначивши, що ще в грудні минулого року в момент його схвалення ніхто не очікував такого приголомшливого успіху - такого швидкого вступу в силу.

За словами Девіда Набарро, крім 61 країни, що вже приєдналися, ще 14 країн світу, в їх числі Канада, Казахстан і Республіка Корея, обіцяли ратифікувати Паризьку угоду до кінця цього року. На них у цілому припадає 12% викидів парникових газів.