REUTERS

Температура повітря у Східній півкулі та Азії, очевидно, побила новий рекорд. Про це йдеться в повідомленні Центру новин ООН.

У Всесвітній метеорологічній організації створили спеціальний комітет, який повинен підтвердити, що цей показник є рекордним.

Читайте такожЗростання середньої температури у світі в 2016 році вже перевищило всі рекорди - експерти ВМО

Відео дня

Між тим, приблизно така ж погода спостерігається зараз в Іраку. У минулу п'ятницю в місті Басра температура піднялася до 53,9 градусів за Цельсієм.

«Уряди країн випустили попередження про ризик для здоров'я і прийняли заходи, необхідні, щоб мінімізувати вплив спеки на населення», - повідомляється на сайті ВМО.

Як повідомляють в ООН, важче за всіх у Близькосхідному регіоні біженцям. Важкі умови, в яких їм доводиться жити, в таку погоду стали просто нестерпними. Їм ніде сховатися від спеки, і при цьому багато хто з них не можуть отримати медичну допомогу.

Втім, небувала спека зараз спостерігається не лише в Східній півкулі, але і по всій планеті. У вихідні в центральних штатах США, а також на Східному узбережжі температура піднімалася до позначки 38 градусів за Цельсієм, однак з урахуванням вологості температура в окремих районах досягала 46 градусів.

Раніше у Всесвітній метеорологічній організації повідомляли, що за перші шість місяців поточного року стали найтеплішими за всю історію метеоспостережень. Середня температура повітря на воді і на суші в період з січня по червень 2016 року на 1,05 градуса перевищила середній показник XX століття.