Документ создает условия для решения проблем изменения климата / Фото unep.org

Про це повідомляє прес-служба Мінекології.

«Представники Мінекології під час круглого столу з питань впровадження Паризької угоди (про низьковуглецевий розвиток – УНІАН) представили проект Концепції реалізації державної політики у сфері зміни клімату», - сказано в повідомленні.

Відео дня

За даними прес-служби, метою документа є створення системного підходу до розв‘язання проблем зміни клімату.

Читайте такожУгода щодо клімату на Паризькій конференції стане запорукою покращення життя поколінь - генсек ООН

«Концепція покликана визначити стратегічний підхід до посилення реагування держави на виклики, пов'язані зі зміною клімату, та визначити основні шляхи досягнення цілей зі скорочення викидів та збільшення поглинання парникових газів та адаптації до наслідків зміни клімату», - зазначила директор департаменту з питань зміни клімату Мінекології Світлана Гринчук.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 20 квітня схвалив проект розпорядження президента України Петра Порошенка про повноваження постійного представника України при ООН Володимира Єльченка на підписання Паризької угоди.

22 квітня у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку пройшла церемонія підписання Паризької угоди з питань клімату (за участю України). Вона покликана прокласти шлях до низьковуглецевого і екологічно сталого майбутнього. У ній міститься обіцянка утримувати підвищення глобальної температури на рівні 1,5 градусів Цельсія впродовж 21-го століття.

Планується, що Паризька угода щодо клімату набуде чинності на тридцятий день після того, як її ратифікують щонайменше 55 країн, на які сукупно припадає щонайменше 55% викидів парникових газів.