REUTERS

Про це йдеться у статті, опублікованій в журналі Nature Climate Change, передає РІА Новости.

"За нашими оцінками, буде порушено приблизно в три рази більше територій і населення, ніж передбачають поточні прогнози. Більш того, загалом від потопів можуть постраждати понад 30 округів США, в кожному з яких понад 100 тисяч жителів торкнеться подальше зростання рівня моря", — заявив Метью Хауер з університету Джорджії в Атланті (США).

Хауер і його колеги дійшли такого висновку, спробувавши спрогнозувати те, як прибережні райони Сполучених Штатів відреагують на зростання рівня моря на 30-200 сантиметрів, який очікується до кінця поточного сторіччя.

Відео дня

Читайте такожЧерез глобальне потепління мегаполіси можуть піти під воду (інтерактивна мапа)

Головним нововведенням у цих прогнозах, крім їхньої високої точності, було те, що вчені враховували не тільки те, як буде змінюватися рівень моря, але і те, як буде підніматися і опускатися суша в різних ділянках місцевості на території США, а також те, як швидко буде зростати населення в тих куточках Америки, яким у майбутньому загрожує затоплення.

Окремі округи в деяких штатах, які сьогодні повністю перебувають на суші, будуть на 80% затоплені зростаючими водами світового океану, і приблизно чверть жителів багатьох великих міст, на кшталт Маямі і Нового Орлеана, буде змушена переселитися на інші території.

Переїзд цих "кліматичних біженців" коштуватиме США, за розрахунками вчених, приблизно мільйон доларів на кожну людину, що в цілому складе 14 трильйонів доларів.