REUTERS

Три великі річки вийшли із берегів після того, як через Ель-Ніньо в регіоні кілька днів йшли проливні дощі, повідомляє ВВС Україна.

Зазначається, щонайменше шестеро людей, за даними представників країн, загинули через негоду.

У Парагваї, який постраждав від негоди найбільше, рівень води досі зростає, каже місцева влада.

Відео дня

В країні оголосили надзвичайний стан. 130 тисяч парагвайців вимушено залишили свої домівки. В аргентинському прикордонному місті Конкордія евакуювали приблизно 20 тисяч людей. В цьому районі річка Уругвай піднялась на 14 метрів від нормального рівня.

Читайте такожМетеорологи стверджують про підвищення середньодобової температури на Землі на 1 градус

У прикордонних районах Бразилії та Уругваї в найближчі дні прогнозують суху погоду. Однак у Парагваї та Аргентині рівень води, як очікується, продовжить підніматися.

Річці у столиці Парагваю Асунсьйон лишились піднятись на 30 сантиметрів, аби вийти із берегів. Представники влади попереджають, що це може призвести до більшої повені в регіоні. Це може зачепити ще тисячі інших людей, каже влада.

"(Повінь - Ред.) сталась під прямим впливом феномена Ель-Ніньо, який посилив частоту й інтенсивність дощів", - повідомила служба з надзвичайних ситуації Парагваю.

Приблизно 200 електроопор пошкоджені або зруйновані через сильний вітер, через що вимкнулась електрики. Четверо людей загинули через падіння дерев.

Аргентина

Щонайменше дві людини загинули через повінь в Аргентині, яка найбільше зачепила північно-східні провінції Ентре-Ріос, Коррієнтес і Чако. Місцева влада каже, що ця повінь - найгірша, що сталась у регіоні за останні 50 років. Президент Маурісіо Макрі, як очікується, відвідає постраждалі провінції у неділю.

Бразилія

Приблизно 1800 родин у 40 містах південного бразильського штату Ріу-Гранді-ду-Сул вимушено залишили свої будинки.

Сильні дощі почались у регіоні 18 грудня, що вплинуло на річки Уругвай і Куараі. Президент Ділма Русеф у суботу облетіла постраждалий район.

Уругвай

Більшість людей із тисяч, які залишили домівки через повінь, вже повернулись додому. Влада попереджає, що рівень води, перш ніж спаде, залишатиметься високим протягом декількох днів.