REUTERS

За оцінкою Національного кліматичного центру країни, найсильніша за останні 100 років посуха вразила 70% території острова, передає Бі-бі-сі. Відомство оцінило рівень посухи на цій території як "крайній" або "сильний" в залежності від регіону.

Від посухи постраждали більше мільйона жителів Куби, повідомляє великий латиноамериканський телеканал Telesur TV. Зокрема, посуха призвела до серйозних втрат для сільського господарства. За оцінкою міністерства сільського господарства Куби, в цьому році буде зібрано на 87 тис. т рису менше.

У наступному році, згідно з прогнозом відомства, урожай рису складе лише 538 тис. т - це покриє лише 60% внутрішнього споживання рису в країні. Рис - основа раціону жителів острова.

Відео дня

Читайте такожРекордна посуха в Колумбії змушує бегемотів йти у міста

Посуха на острові триває другий рік поспіль. Вона викликана кліматичним феноменом Ель-Ніньо - це коливання температури поверхневих вод Тихого океану в районі екватора. Вчені вважають, що завдяки Ель-Ніньо 2016 рік може виявитися найспекотнішим в історії Землі. Від посухи страждають і інші країни Латинської Америки, в тому числі Гватемала, Гондурас і Сальвадор.

Ще в серпні цього року влада країни попереджала про те, що посуха може посилитися. Крім рису від неї постраждав урожай і інших культур, включаючи тютюн, необхідний для всесвітньо відомих кубинських сигар.