REUTERS

Держсекретар США Джон Керрі охарактеризував угоду, за якою всі сторони зобов'язуються скоротити викиди вуглекислоти в атмосферу, як перемогу для планети і майбутніх поколінь.

Делегат від Південної Африки, міністр навколишнього середовища Една Молева вважає, що домовленості не ідеальні, проте це кращий з можливих варіантів, повідомляє Російська служба ВВС.

Делегат від Сент-Люсії сказав, що угода допоможе забезпечити острівній державі більш певне майбутнє.

Відео дня

Читайте такожЧерез зміну клімату льодовики Евересту скоротилися на третину

Австралійський міністр закордонних справ Джулі Бішоп раніше заявила, що тепер складність полягає в тому, щоб впровадити заходи, про які домовилися країни.

Комісар Євросоюзу з питань клімату похвалив Францію за успіхи в об'єднанні світу всього через кілька тижнів після паризьких терактів.

А президент Франції Франсуа Олланд заявив, що "пишається своїм поколінням, яке працює на благо майбутнього світу".

Документ передбачає виділення до 2020 року країнам 100 млрд доларів на боротьбу з шкідливими викидами в атмосферу.

Учасники угоди зобов'язалися не дати атмосфері потеплішати більш ніж на 2 градуси Цельсія до 2100 року і зосередити зусилля на тому, щоб потепління не перевищило півтора градусів.

Метою паризького саміту було укладення першого в історії глобальної і обов'язкової до виконання угоди по скороченню викидів парникових газів. У конференції брали участь представники 190 держав.