Премьер-министр Швеции Стефан Лёвен / va.se/ТТ

Про це заявив на Всесвітній конференції ООН з питань змін клімату прем'єр-міністр королівства Стефан Левен, повідомляє ТАСС.

"Нам необхідна зелена революція. Ця революція повинна бути глобальною і справедливою. Всім потрібно стати переможцями в новій глобальній економіці", - вважає шведський прем'єр.

Читайте такожПорошенко назвав основні принципи нової Глобальної кліматичної угоди

Відео дня

За його словами, королівство стане першою в світі країною, що не використовує викопні види палива. "Швеція стане першою в світі країною, вільною від викопних джерел. Я хочу, щоб шведські підприємства були б провідними в світі в галузі "зеленої економіки". Наш обов'язок - допомагати іншим, менш розвиненим країнам", - сказав він.

Шведський уряд оголосив про виділення 250 млн крон (приблизно 29 млн дол.) в якості допомоги бідним країнам для адаптації в умовах мінливого клімату.

Шведський прем'єр нагадав, що сам був представником промисловості (главою найбільшої промислової профспілки - УНІАН). "Я знаю, що промисловість може створювати зміни, знаю, як багато індустріалізація дала всім нам. Але вона була побудована на вугіллі та нафті, і це дорого коштувало", - додав він.