Fox News.

Проливні дощі, що почалися в березні, стали справжнім лихом для північних районів Чилі, вони стали причиною повеней, зсувів і численних руйнувань, пише "Моя планета" з посиланням на Fox News. У той же час дощі призвели до того, що деякі частини Атаками вкрилися рожевими мальвами та іншими квітами і рослинами, яких тут налічується 200 видів.

соцсети

Як зазначає директор Національної служби туризму в Атакамі Даніель Діас, пустеля і раніше зацвітала після злив, але інтенсивність цвітіння в цьому році не має прецедентів. Причинами він вважає ураган "Ель-Ніньо" і зміну клімату.

Наплив туристів допоміг підняти економіку регіону, постраждалу від стихійного лиха. Тепер місцева влада сподівається, що туризм стане ще однією суттєвою статтею доходу регіону поряд з видобуванням корисних копалин.

Відео дня
соцсети

Пустеля Атакама знаходиться на західному узбережжі Південної Америки, на території Чилі. Перуанська течія охолоджує нижні шари атмосфери і створює температурну інверсію, що перешкоджає випаданню опадів (менше 50 мм на рік). Це найпосушливе місце Землі - протягом 400 років тут не спостерігалося істотних опадів. Пустеля багата на родовища селітри, бури, йоду, кухонної солі, міді.

соцсети