REUTERS

Таким чином, з моменту запуску ініціативи у липні цього року до неї долучилася вже 81 компанія, повідомляє "Голос Америки". Зокрема, компанія Nike пообіцяла до 2025 року вийти на 100% показник відновлюваної енергетики на своїх підприємствах. Інші компанії, у тому числі Sony і Intel, збираються скоротити щорічні обсяги енергоспоживання своєї продукції.

Читайте такожГлобальне потепління загрожує мільйонам жителів США

"У сукупності ці компанії обіцяють виділити на різні ініціативи не менш $160 млрд. Ці кошти підуть на такі програми, як скорочення витрат води, зниження чистого обезлісення до нульового рівня і вихід на 100% чисту енергетику", – заявив президент США Барак Обама.

Відео дня

За словами президента, розмова з керівниками компаній підтвердила, що увага до проблем клімату, енергоефективності та відновлюваної енергії не тільки не заважає компаніям отримувати прибуток, але і може його примножити.

Як зазначає радник Барака Обами з питань клімату Брайан Діз, компанії не тільки поставили перед собою різні завдання в плані чистої енергетики, але і виступили за прийняття рішучих заходів у рамках грудневої конференції ООН з клімату в Парижі.

"Ці обіцянки показують, що заходи по боротьбі зі зміною клімату на міжнародному рівні добре відображаються не тільки на стані нашої планети, але і на балансі компаній", – говорить Брайан Диз.

На круглому столі у Білому домі Барак Обама зазначив, що до боротьби зі зміною клімату починають підключатися і постачальники, і малі підприємства.

Виступаючи на прес-конференції, директор корпорації Intel з питань навколишнього середовища Тодд Бреді назвав зміну клімату серйозною екологічною та економічною загрозою, яка вимагає вжиття настільки ж серйозних заходів. Компанія пообіцяла продовжувати підтримувати 100% рівень чистої енергетики на своїх американських підприємствах і розвивати чисті технології на об'єктах, розташованих в інших країнах.

Нагадаємо, в цьому році Барак Обама представив свій план по чистій енергетиці, націлений на скорочення викидів вуглекислого газу підприємствами енергетичного сектору більш ніж на одну третину до 2030 року.