погода / Фото УНИАН

Про це з посиланням на журнал Scientific Reports повідомляє Meteovesti.ru.

Наголошується, що причиною стане короткочасна зупинка «конвеєра течій» в Атлантиці. Клімат Землі почне відновлюватися приблизно через 40 років після того, як відбудеться зупинка циркуляції течій в Атлантиці, за умови, якщо антропогенна зміна клімату буде йти тими ж темпами, що і зараз. При цьому деякі куточки планети, наприклад, східні береги Північної Атлантики, в тому числі Британія, будуть перебувати у полоні холодного клімату більше століття.

Читайте такожГлобальне потепління загрожує мільйонам жителів США

Відео дня

«Зупинка глобального конвеєра течій практично миттєво призведе до того, що наслідки антропогенної зміни клімату будуть повністю обнулені, і в наступні 50-200 років середньорічні температури на планеті будуть знижуватися», - йдеться в повідомленні.

Поки що подібний сценарій ще не загрожує, але якщо середньорічні температури збільшаться на 4 градуси за Цельсієм порівняно з доіндустріальними рівнями, то подібна катастрофа може статися в результаті танення і руйнування льодового щита Гренландії і блокування її холодними водами течій в Південній і Північній Атлантиці