REUTERS

У заяві, поширеній за підсумками наради за участю представників 18 розвинених країн, держсекретар Джон Керрі зазначив, що країни-учасники працюють над досягненням мети, поставленої президентом США Бараком Обамою та іншими главами держав близько шести років тому в Копенгагені – до 2020 року збирати по $100 млрд на рік, з державних і приватних джерел – для допомоги в подоланні причин і наслідків кліматичних змін, передає служба новин "Голосу Америки".

Читайте такожОбама: світова спільнота має досягти угоди щодо клімату - ВВС

"Сьогодні, на півдорозі до 2020 року, ми успішно рухаємося до досягнення цієї мети, – констатував Джон Керрі. – Дані таких джерел, як Світовий банк і Міжурядова група експертів по зміні клімату, свідчать про те, що фінансування діяльності в сфері зміни клімату йде на значному рівні".

Відео дня

"Наука чітко заявляє: загроза, яку несе зміна клімату, має глобальний характер, – заявив держсекретар. – Без глобального співробітництва, наслідки будуть руйнівними і зачеплять кожну країну на Землі".

Глава американської дипломатії зазначив, що масштабна угода з питань зміни клімату, яку планується укласти на конференції в Парижі в цьому році, "має узгоджуватися з економічними реаліями наступного десятиліття і більш пізнього періоду".

"Масштаб проблеми, який носять кліматичні зміни, вимагає ефективного глобального партнерства, яке дозволить збирати ресурси по всіх можливих каналах для допомоги найбільш нужденним, – резюмував Джон Керрі. – Постійна співпраця з фінансування діяльності в сфері зміни клімату... надзвичайно важлива для вирішення цієї глобальної проблеми".