Фото УНИАН

По це заявив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент УНІАН.

Читайте такожУ 2015 році кількість лісових пожеж в Україні зросла втричі

"В цілому за літні місяці температура повітря перевищила норму від 1,5 до 3 градусів, а кількість опадів становила всього 15-40% від норми. Кількість пожеж у природних екосистемах в цьому році збільшилась в 1,4 рази у порівнянні з минулим роком, але площа горіння зменшилась на 189 га. Кількість пожеж в лісових масивах зросла в 1,8 рази при зниженні загальної площі в 2,5 рази. Пожежі на торфовищах зросли в 4 рази, і площа збільшилася у 8,3 рази", - сказав Чечоткін.

Відео дня

Він також додав, що найбільше торфовища горіли у Київській області, там було зафіксовано 16 осередків загоряння, у Івано-Франківській - 5, у Рівненській - 4, у Волинській і Полтавській - по 2, а в Чернігівській, Житомирській і Вінницькій - по 1.

Головний рятувальник також додав, що гасіння торфовищ суттєво ускладнюється тим, що рівень грунтових вод впав від 0,5 метра до 2.

В основному в Київській області торфовища горять у заплаві річки Ірпінь поблизу населених пунктів Буча, Гостомель та міста Ірпінь.