REUTERS

Про це йдеться у спільній заяві представників держав, що беруть участь у міжнародній конференції з глобального лідерства в Арктиці, передає Російська служба "Голосу Америки".

Читайте такожП'ять країн заборонили вилов риби в Арктиці

"Визнаючи провідну роль арктичних держав у забезпеченні сталого розвитку та співробітництва в Арктиці, ми знову заявляємо про свій намір терміново вжити рішучих дій, спрямованих на уповільнення темпів потепління в Арктиці, зосередивши увагу на діях, що впливають на глобальну атмосферу в цілому і на саму Арктику", - йдеться в заяві.

Відео дня

"Ми, – зазначається далі, – з усією серйозністю ставимося до застережень вчених: в Арктиці температура підвищується більш ніж вдвічі швидше, ніж у середньому на планеті. Танення арктичних льодовиків і крижаного покриву веде до підвищення рівня моря в усьому світі, що піддає населення прибережних районів більш високому ризику берегової ерозії і постійних повеней. Згідно з результатами останніх наукових досліджень, настільки стрімке потепління може вплинути на погодні умови в глобальному масштабі".

"Ми особливо підкреслюємо нашу тверду рішучість діяти спільно і співпрацювати з іншими для досягнення успіху і багатообіцяючих результатів на міжнародних переговорах з проблем зміни клімату, які відбудуться в Парижі в грудні цього року", – підкреслюється в заяві, підписаній представниками США, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Південної Кореї, Нідерландів, Польщі, Сінгапуру, Іспанії, Великобританії та Євросоюзу.