REUTERS

Аномальна спека, що встановилася з початку липня на Апеннінах, призвела до різкого збільшення смертності, насамперед у великих містах Італії.

Газета Corriere della Sera наводить у середу свідоцтва лікарів швидкої допомоги Мілана, які не пригадують такого небезпечного для населення періоду, починаючи з літа 2003 року, яке вважається найбільш спекотним за всю історію метеоспостережень в Італії. Згідно з даними обласного Агентства швидкої медичної допомоги Ломбардії (Areu), у ці спекотні липневі дні тільки число випадків зупинки серця зросла майже втричі, повідомляє РИА Новости.

Читайте такожВчені заявляють про зміни: потепління б'є нові рекорди, і зростання температури океану вже не зупинити

Відео дня

Крім того, згідно з даними цієї служби, рівень смертності, зареєстрований в Мілані в дні пікових температур, перевищує норму в півтора-два рази. При цьому як тільки температура повітря дещо знижується, ситуація помітно поліпшується.

Газета наводить також свідчення лікарів, які днями надали екстрену медичну допомогу людині, яка відчула себе погано на вулиці. Температура її тіла дорівнювала 44 градусам.

"Природно, залежність між збільшенням кількості смертей і аномальною спекою не є науково доведеною (для цього потрібно було б провести численні розтини), але вона очевидна", — зазначає Corriere della Sera. Крім того, кожна "хвиля" спеки призводить до різкого збільшення звернень громадян за швидкою медичною допомогою. Зараз міланські лікарі щодня виїжджають на виклики до 1 тисячі 400 разів, тоді як у звичайні дні це число не перевищує тисячі, зауважує газета.

Читайте такожПерша половина 2015 року стала найспекотнішою за всю історію метеорологічних спостережень

Виключно висока температура повітря була зафіксована у більшості регіонів Італії ще на початку липня.

Примітно, що згідно зі спеціальним бюлетнем, опублікованому в середу на сайті МОЗ Італії, "червоний" (вищий) рівень небезпеки у зв'язку зі спекою встановлений в найближчі три дні у 27 з 28 великих міст країни, які фігурують у цьому списку. Це означає, що у зазначених містах існує реальна загроза для людей, які навіть не мають серйозних проблем зі здоров'ям.