REUTERS

У зв'язку з цим у цілях безпеки міністерство транспорту федеральної землі Баден-Вюртемберг навіть прийняло рішення ввести обмеження швидкості до 80 км на годину на всіх бетонних трасах, передає ТАСС.

Як повідомив представник відомства, існує висока загроза пошкодження покриття. Зокрема, на автобані номер 5 - однієї з центральних транспортних магістралей країни - недалеко від міста Гейдельберг від спеки дав тріщину і піднявся бетон. У Саксонії-Анхальт на окремих відрізках доріг А14 і А9 також було введено обмеження швидкості до 80 км на годину через небезпеку пошкодження покриття.

Між тим, попередній температурний рекорд країни - 40,2 градуси за Цельсієм, всупереч прогнозам синоптиків, встояв. У суботу, коли спека у Німеччині досягла свого піку, повітря прогрілося максимум до 39,2 градуса. Така температура була зафіксована у місті Бад-Дюркхайм у землі Рейнланд-Пфальц, повідомила сьогодні Німецька служба погоди.

Читайте такожКількість жертв аномально сильної спеки в Пакистані вже перевищила 1,3 тисячі осіб

Багато німців в ці вихідні вирушили на море, до озер та відкритих басейнів. У той же час, фахівці закликають купатися тільки у водоймах, які знаходяться під наглядом рятувальників. За останні два дні різко збільшилася кількість смертельних випадків на воді. У Баварії в озері потонула 4-річна дитина, у відкритому басейні в місті Зіген - підліток. Двоє чоловіків загинули при купанні недалеко від Аахена. Подібні події також зафіксовані в Бранденбурзі, Гамбурзі та в інших частинах країни.

Німецьке товариство порятунку зазначає, що до нещасних випадків веде насамперед легковажність, коли люди переоцінюють свої можливості. Всього минулого року, за даними організації, в ФРН при купанні, в першу чергу в річках і озерах, загинули 392 особи.