REUTERS

У Женеві Генеральний директор Міжнародної організації праці (МОП) Гай Райдер відкрив зустріч на вищому рівні, присвячену боротьбі зі зміною клімату як унікальної можливості для створення робочих місць і просування економічного зростання.

Він вважає, що якщо буде обрана правильна стратегія, то в умовах «зеленого» і низьковуглецевого розвитку можуть з'явитися близько 60 мільйонів нових робочих місць, повідомляється на сайті Центру новин ООН.

«Бездіяльність у сфері зміни клімату зараз обійдеться всім нам дуже дорого в майбутньому», - сказав глава МОП Гай Райдер на Всесвітньому саміті праці, який проходить в рамках Конференції МОП.

Відео дня

Читайте такожСьогодні у всьому світі відзначають День клімату

Гай Райдер зазначив виклики та переваги на шляху переходу до низьковуглецевого розвитку. Він підкреслив, що боротьба зі зміною клімату повинна призвести до створення мільйонів нових «зелених» робочих місць.

Мова йде про робочі місця, сприяють розвитку поновлюваних джерел енергії, збереження навколишнього середовища, підвищення продуктивності праці в сільському господарстві та промисловості, у сфері туризму та управління.

У саміті взяв участь знаменитий американський співак і продюсер Фаррелл Вільямс. Він закликав міжнародне співтовариство змінити нинішню ситуацію, при якій мільйони молодих людей не мають можливості працювати або вчитися. Він підкреслив, що «зелені» та гідні робочі місця повинні стати відповіддю на проблему безробіття серед молоді.