REUTERS

Лідери країн G7 на саміті в баварському замку Ельмау домовилися про скорочення викидів парникових газів та поступову відмову від органічного палива. Про це йдеться у заключному комюніке саміту, повідомляє DW.DE.

Читайте такожКитай зможе скоротити викиди парникових газів до 2025 року - вчені

Необхідно досягнути суттєвого скорочення викидів, зазначається в комюніке. Як наголосила канцлер Німеччини Ангела Меркель, лідери країн G7 погодилися, що "ми упродовж століття потребуємо декарбонізації світової економіки".

Відео дня

У комюніке вказується, що скорочення викидів парникових газів до 2050 року повинно перебувати ближче до верхньої межі діапазону від 40 до 70% порівняно з 2010 роком. При цьому Ангела Меркель наголосила, що "40% - це однозначно мало".

Також у комюніке йдеться про дотримання вже раніше домовленого цільового показника - обмеження глобального потепління менш ніж двома градусами Цельсія (у порівнянні з періодом до індустріалізації. - Ред.). За словами Ангели Меркель, також лідери держав підтвердили готовність надати $100 млрд в якості допомоги біднішим країнам, які потерпають від зміни клімату.

Домовленість між країнами G7 може надіслати потужний сигнал перед майбутньою конференцією ООН із захисту клімату в Парижі наприкінці року, де очікується ухвалення глобальної угоди. На країни G7 припадає близько четвертини всіх викидів парникових газів у світі.