сейсмологи / newskaz.ru

Розпорядження стосується всіх, хто знаходиться в радіусі 300 метрів від долини, повідомило агентство Кіодо. Вранці в середу сейсмологи підвищили рівень небезпеки до другого.

Читайте такожУ цьому столітті людству загрожує найпотужніше виверження вулкану

Були введені обмеження на проїзд по автодорогах, повністю зупинена канатна дорога, що користується великою популярністю у туристів, повідомляє РИА Новости.

Відео дня

В районі долини Окувадані немає населених пунктів, тому фактично розпорядження влади стосується туристів, які у свята мали намір помилуватися на знамениті пейзажі Хаконе.

Розпорядження про евакуацію пов'язане з можливістю падіння вулканічних каменів.

Збільшення частоти вулканічних землетрусів в районі гори Хаконе було зафіксовано 26 квітня. За даними Дослідницького центру гарячих джерел префектури Канагава, з 26 квітня по 4 травня фахівці зареєстрували майже 790 поштовхів. Їх магнітуда, як правило, не перевищувала 2,6. У вівторок поштовхи вперше стали відчутні.

Стародавній згаслий вулкан Хаконе, висота вершини якого становить 1438 метрів, входить до складу національного парку Фудзі-Хаконе-Ідзу в 80 кілометрах від Токіо. В центрі його кратера розташовані ще кілька вершин більш молодих вулканів і озеро Асі. Останнє виверження, як вважають вчені, відбулося тут в 1170 році. Певна вулканічна активність зберігається в долині Окувадані.