REUTERS

Про це заявив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, повідомляє РІА «Новости».

У цілому, кількість біженців і переселенців сьогодні вища, ніж після закінчення Другої світової війни.

"Лише ООН надає продовольчу допомогу 90 мільйонам людей по всьому світу щорічно і проводить вакцинацію 58 відсотків дітей у світі, рятуючи таким чином близько трьох мільйонів життів на рік. Урядові та неурядові організації, а також партнери ООН, такі як Червоний Хрест і Червоний Півмісяць, також допомагають мільйонам", - заявив генсек ООН на засіданні з підготовки гуманітарного саміту. Перший гуманітарний саміт відбудеться у Стамбулі у травні 2016 року.

Відео дня

Читайте такожОбама: зміни клімату - головна загроза для людства

За словами голови ООН, на рівень життя безпосередньо впливають не лише конфлікти, але й урбанізація, зростання населення, погіршення навколишнього середовища, кліматичні зміни. Усе це позначається на розвитку бідності та нерівності. Також він зазначив, що все частіше відбуваються природні лиха, які завдають все більше руйнувань.

"Кількість людей, що потребують гуманітарної підтримки, зросла вдвічі за останні десять років. Кількість переселених осіб більше, ніж будь-коли після 1945 року. Це майже 51 мільйона біженців", - зазначив генсек.

Причому, за його словами, ситуація продовжує погіршуватися. "До 2050 року, за нашими оцінками, майже мільярд людей можуть бути змушені переселитися через кліматичні зміни", - заявив він.

Також до 2050 року, за прогнозами всесвітньої Організації, майже 40 відсотків усього населення світу житимуть в умовах різкої нестачі води.

Раніше УНІАН повідомляв, що в ООН заявили про початок екологічної катастрофи через 5 років.