Ілюстрація / REUTERS

Природні катастрофи у 2017 році призвели до загибелі понад 11,5 тис людей і спричинили шкоду на суму понад 375 млрд доларів (330 млрд євро).

Найбільшою мірою від ударів стихії постраждали Пуерто-Ріко, Гондурас і М'янма, випливає з рейтингу держав світу за індексом глобальних кліматичних ризиків (KRI). Він був представлений у вівторок, 4 грудня, у польському Катовіце на Конференції ООН із питань захисту клімату, пише DW.

В цілому ж за минулі 20 років жертвами природних катаклізмів стали понад 526 тис. осіб. А збитки від них склали 3,5 трлн доларів.

Відео дня

Читайте такожЗміни клімату призводять до почастішання стихійних лих

"Рекордна посуха і надзвичайно високі температури в цьому році, як очікується, можуть призвести до того, що в наступній редакції індексу європейські країни ще більшою мірою виявляться в центрі уваги експертів, зазначив головний упорядник KRI Давід Екштайн (David Eckstein).

Індекс KRI показує, наскільки окремі країни постраждали від екстремальних погодних явищ, зокрема, спеки та ураганів, а також повеней та інших природних катастроф.

При цьому аналітики враховують як число жертв, так і економічний збиток в результаті подібних явищ. За основу досліджень Germanwatch бере визнаний в усьому світі банк даних NatCatService, створений німецькою компанією Munich Re - одним з лідерів глобального страхового ринку.