Хода за клімат. У Брюсселі провели масштабну демонстрацію проти зміни клімату. Участь у ній взяли 65 тисяч людей.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожТанення льодів Антарктиди підніме рівень моря сильніше, ніж вважалося раніше

Демонстранти б'ють тривогу світове глобальне потепління. І вимагають обмежити викиди вуглекислого газу – не тільки в Бельгії і Європі, але і по всьому світу.

Акцію приурочили до початку Конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, яка пройде з 3 по 14 грудня в польському місті Катовіце Головною темою зустрічі стане стримування глобального потепління і адаптація до зміни клімату. Паризька хартія з клімату, укладена у 2015 році, поставила за мету обмежити глобальне потепління до кінця століття двома градусами за Цельсієм.

Раніше УНІАН повідомляв, що екоактивісти провели масові демонстрації в Німеччині. За даними організаторів, акція в Берліні зібрала близько 16 тис. осіб, а на протест у Кельні на заході Німеччини вийшли понад 20 тис. осіб. У свою чергу, поліція заявила про "дуже високе число учасників" акції в Кельні і більш як 5 тис. протестувальників у Берліні. За словами представника німецького відділення міжнародної організації Greenpeace, демонстранти виступали проти видобутку вугілля і кліматичної політики Німеччини загалом.