Ілюстрація \ REUTERS

У Брюсселі пройшла масова демонстрація на захист клімату.

Читайте такожЗміни клімату призводять до почастішання стихійних лих

Як повідомляє "Німецька хвиля", за даними поліції бельгійської столиці, в заході взяли участь близько 65 тис. осіб.

Відео дня

Демонстранти закликали до більш жорстких заходів щодо обмеження викидів вуглекислого газу на національному, європейському і світовому рівні. Акція, учасники якої пройшли маршем по центру міста, завершилася мирно.

Напередодні екоактивісти провели масові демонстрації в Німеччині. За даними організаторів, акція в Берліні зібрала близько 16 тис. осіб, а на протест у Кельні на заході Німеччини вийшли понад 20 тис. осіб. У свою чергу, поліція заявила про "дуже високе число учасників" акції в Кельні і більш як 5 тис. протестувальників у Берліні.

За словами представника німецького відділення міжнародної організації Greenpeace, демонстранти виступали проти видобутку вугілля і кліматичної політики Німеччини загалом.

З 3 по 14 грудня в польському місті Катовіце пройде 24-я Конференція сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Головною темою зустрічі стане стримування глобального потепління і адаптація до зміни клімату. Паризька хартія з клімату, укладена у 2015 році, поставила за мету обмежити глобальне потепління до кінця століття двома градусами за Цельсієм.