Дональд Трамп \ REUTERS

Президент США Дональд Трамп відступив від своїх раніше сказаних слів про те, що зміни клімату є вигадкою.

Читайте такожТрамп скептично висловився про доповідь ООН щодо клімату

Як передає Голос Америки, в інтерв'ю програмі «60 хвилин» на каналі CBS, Трамп сказав: «Я думаю, що щось відбувається. Щось змінюється і буде змінюватися знову у зворотний бік. Я не заперечую змін клімату, але все цілком може повернутися назад. Розумієте, ми говоримо про мільйони років».

Відео дня

Трамп протягом багатьох років називав глобальне потепління вигадкою, а одного разу заявив, що це змова Китаю, спрямована на руйнування економіки США.

Президент сказав, що не знає, чи носить глобальне потепління штучний характер, незважаючи на те, що наукові дослідження показують, що забруднення і діяльність людини є основними факторами. За словами президента, він не хоче витрачати «трильйони і трильйони доларів» і втрачати «мільйони і мільйони робочих місць», щоб боротися з потеплінням.

Більшість вчених пов'язують потепління планети і шторми, які стають все більш інтенсивними. Ураган «Майкл», що вирувала на північному заході Флориди минулого тижня, став найпотужнішим штормом, що обрушився на континентальні штати майже за 50 років.

Трамп заявив, однак, що були буревії, які були «набагато гіршими», ніж «Майкл», додавши, що у вчених, які закликають вжити заходів у зв'язку із змінами клімату, «дуже велика політична повістка».

Тим часом, невелике містечко Мексико-Біч, розташоване на березі Мексиканської затоки у Флориді, було практично стерте з карти США ураганом «Майкл». «Мексико-Біч зруйновано», – сказав губернатор Рік Скотт. – Це схоже на зону бойових дій».

Президент Трамп в неділю підписав декларацію, в якій йдеться, що федеральний уряд поки буде оплачувати 100% вартості робіт з розчищення у Флориді, щоб тимчасово полегшити фінансовий тягар, який випав на долю штату.