Глобальне потепління і прогнозовані зміни клімату сильно впливають на сільське господарство. Пропонуємо ознайомитися ближче з ТОП-5 найпопулярніших продуктів, які зникнуть з лиця Землі першими.

Вино

За прогнозами науковців, до 2070 року в світі на 85% скоротиться виробництво вина. Алкогольний напій виробляють з 12 сортів винограду, які через підвищення температури стає неможливо вирощувати.

Читайте такожСтихійні лиха, епідемії та неврожаї: Росії передрекли кліматичний апокаліпсис

Авокадо

Щоб виростити кілограм авокадо, необхідно 270 літрів води, що навіть зараз дуже затратно. А через 50 років, коли проблема води загостриться, вирощувати цю рослину стане взагалі занадто дорого.

Фрукти та ягоди

Різкі перепади температури негативно впливають на урожай плодових дерев та ягід. До прикладу, лише у 2017 році близько 80% ягід знищили заморозки. Далі ситуація тільки погіршиться.

Читайте такожДіяльність людини відбилася на порах року - вчені

Кава

До 2080 року на Землі може повністю зникнути кава. Через зміни клімату вже через 30 років наполовину скоротяться площі, придатні для вирощування кави.

Банани

Для дозрівання бананів потрібен постійний полив, і це ускладнить їх вирощування вже в найближчі роки. Найпоширеніший сорт банана кавендіш може зникнути через кілька десятиліть.