REUTERS

29-річний австралійський альпініст Террі Харч, зниклий під час сходження в Новій Зеландії, врятований і доставлений в лікарню міста Данідін.

Харча під час сходження застала негода, що перешкоджала його подальшому пересуванню за маршрутом. Погода не поліпшувалася протягом майже семи днів, весь цей час він чекав допомоги, викопавши собі печеру в снігу, передає Русская служба BBC.

Про зникнення Террі Харча стало відомо в понеділок, коли він не повернувся в розрахунковий час зі сходження на вершину гори Аспайрінг (висота 3033 м). Про те, що Харч все ще не повернувся зі сходження, рятувальникам повідомив його товариш.

Відео дня

Читайте такожГрузинські рятувальники евакуювали тіло загиблого в горах українського альпініста

У вівторок рятувальники отримали сигнал, надісланий з аварійного супутникового пристрою (радіомаяка) альпініста. Точніше, пристрій самостійно згенерував сигнал лиха, відправивши його американській компанії-постачальнику цих пристроїв. Американська компанія, в свою чергу, зв'язалася з координаційним центром рятувальної служби Нової Зеландії і повідомила дані про місцезнаходження альпініста.

Однак пошуків зниклого альпініста перешкоджали погані погодні умови: швидкість вітру в горах досягала 60 км на годину, також не припинявся сильний снігопад, а температура повітря опустилася значно нижче нуля градусів за Цельсієм.

Рятувальники змогли знайти альпініста тільки в четвер - під час короткочасного поліпшення погоди.