Ілюстрація / REUTERS

У німецькому Бонні в понеділок, 30 квітня, почалася багатоденна конференція на тему зміни клімату. У фокусі дискусій - імплементація Паризької кліматичної угоди.

Як пише DW, очікується, що делегати підготують головні матеріали для наступної глобальної кліматичної конференції. Вона запланована на грудень цього року в польському Катовіце.

Обговорюють, зокрема, питання стандартизованих правил, за якими країни-учасниці угоди можуть вимірювати та звітувати про власні викиди двоокису вуглецю. Наголошується, що жодна держава не має фальсифікувати свої цільові показники.

Відео дня

Читайте такожПаризька кліматична угода не стабілізує рівень світового океану - дослідження

У Бонні відповідні документи будуть обговорювати, редагувати та уточнювати.

Метою Паризької кліматичної угоди 2015 року, нагадаємо, є обмеження негативних наслідків глобального потепління. Для цього країни-підписанти угоди мають скоротити обсяги викидів парникових газів. Однак навіть за умов сумлінного виконання угоди в ООН прогнозують, що до кінця століття середня температура на планеті все одно зросте щонайменше на три градуси.

Адміністрація США, одного з найбільших світових виробників парникових газів, за президента Дональда Трампа заявила про вихід країну з Паризької угоди.