НАСА/НОАА/йде проект

До Дня Землі NASA покаже свій парк космічних кораблів, що спостерігають за Землею з космосу, а також про технології, які допомагають вивчати планету.

Читайте такожМинулий рік увійшов у трійку найспекотніших за всю історію спостережень

Як йдеться на сайті космічного агентства, 22 квітня в День Землі NASA в прямому ефірі в соцмережах розповість про деякі сучасні технології науки про Землю. Зокрема, мова піде про технології вивчення світового океану, подання супутникових даних NASA про Землю через віртуальну реальність і про космічнуї лазерну систему майбутньої місії ICESat-2, яка буде вимірювати полярний лід і інші важливі об'єкти Землі.

У NASA наголосили, що нові технології використовуються для розуміння та вивчення нашої планети, покращення життя та захисту майбутнього. "Спостереження агентства за складним природним середовищем Землі мають вирішальне значення для розуміння того, як зараз змінюються природні ресурси і клімат нашої планети і можуть змінитися в майбутньому", - йдеться в повідомленні агентства.

Раніше NASA представило вражаюче відео зміни клімату Землі. Дослідники зібрали дані про зміну температури на Землі за останні 140 років.

Вчені показали аналіз в наочному відеоролику, який протягом 36 секунд демонструє, що відбувалося з кліматом починаючи з 1880 і закінчуючи 2017 роком.

Щоб скласти детальну карту зміни температур вчені використовували дані з 6300 метеостанцій, арктичних дослідних об'єктів, буїв і кораблів. Враховуючи представлені результати, найбільш спекотним періодом на Землі вважається проміжок часу з 2013 до 2017 року. Експерти пов'язують це з глобальним потеплінням.

Також вчені вважають, що якщо людство втягнулося у боротьбу зі змінами клімату, які можуть призвести до катастрофи, час почати відстежувати температурні коливання.