Ілюстрація REUTERS

В китайській провінції Ангуї на місці закритої вугільної шахти побудували масштабну плавучу сонячну електростанцію. В 2017 році було підключено масив сонячних батарей, що включає 166 тис. панелей - достатньо, щоб розмістити 15 тис. будинків.

Читайте такожCNBM будує найбільшу сонячну електростанцію в ЄвропіЦю сонячну електростанцію було побудовано на місці, де раніше була шахта. Після вибуху, який зруйнував її, це місце затопило і там утворилось озеро. Побудова сонячних електростанцій на озері, або резервуарі може захистити сільськогосподарську землю та екологію. Наразі, це – найбільший плавучий проект сонячної енергетики в світі, передає Голос Америки з посиланням на BusinessInsider.

Ще більша плавуча електростанція ввійде в дію в Китаї в травні 2018 року.

Відео дня

Через занепокоєння стосовно смертей, пов’язаних з забрудненням, Китай намагається більше інвестувати в проекти з альтернативної енергетики.

Китай має один з найбільших рівнів забруднення повітря. В деяких містах смог спричиняє тисячі смертей на рік. Однією з основних причин такого стану є те, що Китай палить вугілля.

Для того, щоб покращити якість повітря, уряд Китаю планує витратити $360 млрд на проекти чистої енергії, що також створить 13 млн нових робочих місць в цій сфері до 2020 року.

Побудова нових сонячних електростанцій свідчить про те, що світ відвертається від енергетики на основі викопного палива. Зараз, на вугіллі виробляється більше 40% електроенергії в світі, але через 10 років, за прогнозами енергетиків, споживання вугілля спочатку досягне свого піку, а потім впаде. А от більш чисті джерела електроенергії стануть достатньо дешевими.