Фото УНІАН

Україна обігнала інші країни СНД за темпами розвитку екологічно чистої вітрової енергетики, але значно відстає від провідних європейських країн, таких як Німеччина, Франція і Великобританія. Про це кореспонденту УНІАН заявив голова правління Української вітроенергетичної асоціації Андрій Конеченков.

Читайте такожПотужність вітряних станцій у Європі вперше перевершила показники вугільної«За темпами введення в експлуатацію нових потужностей вітроелектростанцій, порівняно з іншими країнами пострадянського простору, ми обігнали усіх. Якщо порівнювати з темпами зростання у Німеччині, Франції чи Британії, то ми рухаємося як черепаха», - сказав він.

За словами Конеченкова, на сьогодні в Україні введено в експлуатацію 505 МВт потужностей ВЕС, тоді як, наприклад, у Великобританії загальна потужність вітроенергетики перевищує 13 ГВт.

Відео дня

«У нас сумарно на материковій частині України розміщено 505 МВт, 138 МВт з яких залишається на окупованій території Донецької та Луганської областей», - сказав він, додавши, що ще 87,8 МВт залишилося в анексованому Криму.

Також експерт повідомив, що на сьогодні енергокомпанії підготували нові проекти ВЕС загальною потужністю 3200 МВт.

За його інформацією, у 2018 році компанії планують побудувати нові станції, загальна потужність яких перевищуватиме показник встановленої у 2017 році потужності утричі і перевищить 200 МВт. Нові об'єкти будуть побудовані у Запорізькій, Херсонській, Івано-Франківській, Одеській і Миколаївській областях.

Як повідомляв УНІАН, за даними Міненерговугілля, вітрові, сонячні електростанції та генерація, яка використовує біомасу, збільшили виробництво електроенергії на 21,6% - до 1,898 млрд кВт-год.