Ілюстрація REUTERS

Президент Дональд Трамп підняв ввізне мито на імпортовані в США сонячні батареї з метою захисту американських виробників, передає Голос Америки.

Читайте такожУряд Швеції збільшив дотації на перехід до сонячної енергетикиДональд Трамп неодноразово обіцяв проводити більш жорстку політику по відношенню до Китаю та інших країн-експортерів, які, за його словами, змагаються з американськими виробниками.

Мита на імпорт сонячних батарей складуть 30%, але з часом вони будуть знижені. Дві американські компанії, що виробляють сонячні панелі, домагалися ще більш високих ввізних мит, щоб захистити себе від дешевої імпортної продукції.

Відео дня

Індустрія сонячної енергетики в США оцінюється в $28 млрд. В ній працює 260 тис. осіб. Представники торгової групи промисловості кажуть, що тільки 1/7 частина робочих займається безпосереднім виробництвом сонячних панелей, решта їх встановлюють. Асоціація галузей сонячної енергії США заявляє, що нові тарифи приведуть до втрати десятків тисяч робочих місць в країні і відкладуть або скасують мільярди доларів інвестицій у виробництво чистої енергії.

Китай і інші країни, які зіткнуться з новими тарифами, можуть оскаржити рішення у Всесвітній торговельній організації.