Харківський інженер запатентував батарею для електрокарів / фото objectiv.tv

44-річний Олександр Ціхмістро з Харкова оформляє патент на дослідну модель акумулятора для електромобілів, над яким працював останніх три роки. Інженер-електромеханік винайшов акумулятор з унікальною дворівневою системою пожежогасіння, системою підігріву і охолодження.

Акумулятор має потужність 24 кіловат, один елемент важить 15 кілограмів, пише Об’єктив.

«Час зарядки у компанії Тesla 40 хвилин до 80%, ми заряджаємо акумулятора за 12 хвилин до 80%. Повний заряд акумулятора Тesla триває 75 хвилин, а у нас повний заряд відбувається за 20 хвилин, – повідомляє Олександр».

Відео дня

Читайте такожВиробник електромобілів Tesla створив сонячний акумулятор для дому (фото)

Для свого акумулятора харків’янин використовував елементи Тesla, однак решта складових виготовлені на 10 харківських підприємствах. Розробка Олександра коштує вдвічі дешевше за аналоги, однак для початку виробництва таких акумуляторів потрібно 2-3 мільйони доларів інвестицій.

Зараз харків’янин веде листування з китайськими і європейськими компаніями, які зацікавилися винаходом. Інженер продовжує самостійно виготовляти акумулятори та навесні хоче запустити з їх допомогою електромобіль. Для цього потрібні 12 елементів акумулятора, поки їх лише 2 два.