фото прес-служба ДТЕК

У Херсонській області відкрили першу чергу Новотроїцької вітроелектростанції. Про це повідомила прес-служба Держенергоефективності.

Зазначається, що загальна потужність станції складе майже 70 МВт і вона увійде у трійку найбільших і найпотужніших в Україні.

Станція складається з вітроенергетичних установок одного з найбільших в світі виробників вітрогенераторів - датської компанії Vestas. Проект реалізований компанією Віндкрафт Таврія спільно з Укргазбанком.

Відео дня

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук зазначив, що у 2016 році введено 121 МВт потужностей електрогенерації з відновлюваних джерел. Це у 4 рази перевищує показники 2015 року. А за 7 місяців 2017 року встановлено вже 166,1 МВт, що більше ніж за весь минулий рік.

Читайте такожУ Європі мають намір подвоїти потужність вітряних установок до 2020 року

За даними відомства, станом на 1 серпня 2017 року у Херсонській області діють 23 об'єкти, які генерують "чисту" електроенергію. Зокрема, 18 сонячних електростанцій потужністю 68,4 МВт і 4 вітроелектростанції загальною потужністю майже 34 МВт.

Нагадаємо, що у кінці минулого року у Львівському регіоні запустили найпотужнішу вітряну електростанцію на Західній Україні.