Електростанція запрацювала біля селища Велика Димерка / facebook.com/pg/sdelanoVukraine

Приватна компанія UDPR запустила в роботу сонячну електростанцію потужністю 6 МВт, яка розташована біля селища Велика Димерка Київської області. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомляє прес-служба Державного агентства з питань енергоефективності та енергозбереження.

Читайте такожУ Японії винайшли плаваючі сонячні електростанції, здатні витримати тайфун (відео)

«В Україні запрацювала нова сонячна електростанція. На Київщині, поблизу селища Велика Димерка, введена в експлуатацію сонячна електростанція потужністю 6 МВт», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За інформацією прес-служби, Димерська сонячна електростанція була побудована компанією UDPR в липні цього року.

«Вона складається з 22,2 тис. сонячних модулів і займає територію площею 13 гектар. Електростанція буде виробляти 6,8 млн кВт-год «чистої» електроенергії на рік», - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня 2014 року Кабінет міністрів затвердив Національний план дій з відновлюваної енергетики до 2020 року, який передбачає збільшення частки відновлюваних джерел у загальному балансі генерації електроенергії з 6-8% (показник на сьогодні) до 11%.

За даними Міненерговугілля, за 6 місяців 2017 року частка альтернативних джерел генерації в загальному балансі виробництва електроенергії склала 8,5% (з урахуванням великих ГЕС і ГАЕС).