REUTERS

Виробник підкреслює, що таке ліжко буде споживати тільки 20% енергії порівняно з ліжками подібного типу, повідомляють "Російські Емірати". Дане ліжко розроблене у відповідності з міжнародними стандартами і буде грати ключову роль у зниженні вартості електроенергії.

Читайте такожУ Дубаї побудують перший в світі готель на сонячній енергії«Звичайна система кондиціонування повітря становить 25-70% річних витрат сім'ї на електроенергію. Сьогодні 90% споживачів використовують енергію електростанцій», – повідомляє автор ідеї Сохан Рой.

Він зазначив, що настав час адаптувати сонячну енергію, щоб врятувати природу від глобального потепління. Відчуваючи величезний попит на поновлювані джерела енергії, після декількох років досліджень і розробок AIMRI розробили концепцію сонячної батареї перемінного струму.

Відео дня

«Наше ліжко з клімат-контролем, що працює від сонячних батарей має 25 років гарантії на полікристалічні сонячні панелі і 2 роки гарантії на вбудований інвертор. Ми використовуємо екологічно чисту, економічну, просту у використанні сонячну батарею, яку можна застосовувати для живлення малопотужних електроприладів. Каркас ліжка легко збирається і розбирається. Головна перевага полягає в тому, що його можна прикріпити до старого ліжка», – пояснив Рой.

При встановлених сонячних батареях, каркас ліжка люкс коштуватиме близько $776, при цьому звичайний каркас буде коштувати близько $388. «Ми також пропонуємо сонячну систему потужністю 2 кВт, якою можна живити не тільки ліжко з клімат-контролем, але також і інші малопотужні електроприлади в будинку, вартість такої системи складе близько $3100», – повідомив куратор проекту Арджун Бабу. Ліжко, що працює від сонячних батарей оснащене холодоагентом R-134A, має гнучкі вхідні і випускні канали. Також пристрій оснащений роликами і дозволяє економити до 80% електроенергії. Ліжко ефективно працює в будь-яких кліматичних умовах, не вимагає дорого технічного обслуговування і також може працювати від простої розетки.