Лампа продається в основному в Африці / фото: Inventid

Британська компанія оголосила про створення лампи на сонячних батареях, яку називає найдоступнішою в світі. Як пише Російська служба ВВС, лампа може поміститися на долоні і може пропрацювати до восьми годин при повному заряді батареї.

Читайте такожМаск показав прототип швидкісного тунелю під Лос-Анджелесом (фото, відео)

Пристрій розробили Inventid спільно з китайським виробником Yingli. Лампа продається в країнах Африки за 5 доларів. Її також можна використовувати як налобний ліхтар - для цього в комплекті є спеціальна гумка. Також її можна прикріпити до велосипеда.

Відео дня

Світильник протестовали в ході випробувань, в яких взяли участь 9000 сімей з трьох країн Африки - Малаві, Уганди і Зімбабве.

Заряду вистачає на 8 годин / фото: Inventid

За його словами, творці лампи також врахували побажання та очікування місцевих жителів. "Ми говоримо про ті регіони, де люди живуть на 350 доларів на рік", - говорить один із засновників компанії Inventid Генрі Джеймс.

Зараз для 600 млн жителів Африки, які живуть без електрики, єдиним джерелом штучного освітлення залишаються гасові лампи. Однак, як зазначає видання, не всі жителі можуть дозволити собі купівлю гасу, у багатьох сімей на паливо йде до чверті всього доходу. Крім того, при використанні гасових ламп є ризик виникнення пожеж.