Впроваджуючи енергозберігаючі технології, бізнес інвестує в енергоефективність всієї держави – віце-прем'єр

 

Компанія «Кока-Кола» в Україні демонструє приклад соціально орієнтованої і енергоефективної компанії, сказав віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко в ході відвідування квадрогенераційного заводу компанії в Київській області, який виробляє для потреб виробництва підприємства електричну енергію, енергію холоду, тепла і вуглекислий газ.

Читайте такожЧому іноземні інвестиції важливі. Оприлюднення результатів дослідження та дискусія

Відео дня

«Саме цей приклад і з енергоефективності, і з соціальної відповідальності, і з будівництва команди всередині підприємства є дуже якісним, і його необхідно демонструвати в усіх регіонах країни. За 25 років компанія «Кока-Кола» зробила кілька дуже важливих кроків... Ми бачимо на цьому прикладі, що коли залучається одна гривня, вона генерує 12 гривень (доданої вартості в економіці України – УНІАН), коли створюється одне робоче місце, воно тягне за собою 17 робочих місць... і для нас це дуже важливий приклад, щоб ми бачили перспективу України як європейської держави», – сказав Зубко.

Він зазначив, що квадрогенерація є найкращим прикладом ефективного використання енергії. «Я вважаю це найкращим прикладом, яким чином можна заощадити кошти для підприємства і зробити екологічний проект», – підкреслив міністр.

У свою чергу, генеральний директор «Кока-Кола Беверіджиз Україна» Константінос Спанудис повідомив, що компанія і далі буде впроваджувати сучасні технології для ефективного виробництва електроенергії та підвищення екологічної безпеки.

«Ми систематично продовжуємо інвестувати в Україну протягом останніх 25 років і, як ми вже повідомляли, навіть у важкі часи ми продовжували інвестувати і в 2015 році інвестували 15 млн дол.», – сказав Спанудис.

Довідка УНІАН. «Кока-Кола» розпочала свою діяльність в Україні у 1992 році. До складу компанії входять «Кока-Кола Беверіджиз Україна», яка здійснює виробництво напоїв та їх дистрибуцію в Україні, а також «Кока-Кола Україна», яка відповідає за маркетинг брендів в Україні. В системі компаній «Кока-Кола» в Україні працює більше 1600 співробітників.

Квадрогенераційний завод був побудований на території підприємства «Кока-Кола Беверіджиз Україна» в Київській області. Загальний обсяг інвестицій склав близько 18 млн євро. Цей завод виробляє електроенергію, енергію холоду, тепла і вуглекислий газ, що забезпечує потреби «Кока-Коли». Природний газ є основним джерелом палива для його роботи. Комбіноване використання генераторів електроенергії, тепла та охолодження гарантують високу економічну, технічну та екологічну ефективність проекту.