uges.com.ua

Україна і Молдова протягом місяця спільно звернуться до Європейської комісії для проведення оцінки проектів будівництва гідроелектростанції на річці Дністер.

Читайте такожУ НКРЕКП підрахували, у скільки обійдеться збільшення частки поновлюваних джерел енергії

Про це повідомив прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп на брифінгу в Києві.

Відео дня

"Думаю, що протягом одного місяця буде вироблено спільне звернення до Єврокомісії для того, щоб вони допомогли нам розібратися і зробити глибокий аналіз, які будуть наслідки після побудови цієї гідроелектростанції на річці Дністер", - сказав Філіп.

У свою чергу, глава уряду України Володимир Гройсман підкреслив, що в першу чергу будівництво ГЕС потребує екологічної оцінки.

"Акцент - на екологію", - зазначив прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України 16 березня затвердив для державної компанії "Укргідроенерго" - оператора ГЕС і ГАЕС країни - проект будівництва четвертого гідроагрегату Дністровської ГАЕС.

Довідка УНІАН. Компанія "Укргідроенерго" експлуатує 9 гідроелектростанцій на Дністрі та Дніпрі: Київську, Канівську, Кременчуцьку, Дніпродзержинську, Дніпровську, Каховську ГЕС, Київську гідроакумулюючу електростанцію, Дністровську ГЕС і Дністровську ГАЕС, загальна встановлена потужність яких становить 5007,6 МВт (Дністровська ГАЕС знаходиться на етапі будівництва). Робота ГЕС і ГАЕС забезпечує покриття пікових навантажень, регулювання частоти та потужності в енергосистемі України.